Oreo kake

I dag har vi vært på koselig besøk hos Charlotte og Stian. Vi har nok en gang feiret hennes 22 års dag. Fikk spørsmål om å bidra med en kake, så da laget jeg Oreo kake. Den er søt, mektig og veldig god!



Oreo kake

ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
225 g kremost naturell
2,5 dl melis
ca. 3,5 dl kremfløte
2,5 ss sukker
1 ps sjokolademousse
2 dl melk til moussen

1: 1/4 av Oreokjeksene brekkes i små biter og legges til side.
2: Resten av kjeksene smuldres i veldig små biter (bruk gjerne i foodprocessor).
3: Smelt smør og bland med smulene.
4: Trykk kjeks-/smørblandingen ut i en form på ca. 24 cm.
(Jeg pleier å sette ringen av en springform oppå et serveringsfat og trykke massen ut direkte på fatet).

5: Bland ost og melis til en kremet og luftig masse (bruk gjerne miksmaster).
6: Pisk kremfløten med sukker.
7: Bland ca. halvparten av den stivpiskede kremfløten forsiktig inn i ostemassen.
8: Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side.
9: Sett i kjøleskapet i 30 min.

10: Miks sjokolademoussen i henhold til pakken.
11: Rør inn de siste kakebitene i moussen.
12: Smør moussen over kaken og sett i kjøleskapet i ytterligere 1 time.
13: Legg et lag med krem på toppen til slutt og pynt eventuelt med flere kakesmuler, eller lag mønster med sjokoladesaus.

Kaken blir best om den lages dagen før den skal serveres.

NYT!

Trinn for trinn :










Ingen kommentarer: