Dyra våre

Vi er en dyrekjær familie og har flere kjekke kjæledyr (Bilder kommer).

Tussi
Tussi er en kastrert hannkatt på 10 år.
Noen kaller han gatas skrekk, eller kongen av veien. Han har nok både bitt og klort fra seg mot rivaliserende hanner i nabolaget, men det er jo bare sånn man kan vise og bestemme hvem som er sjefen. Eller hva?
Han har jammen meg fått juling tilbake også, og om det stemmer at katter har ni liv, så har han nok brukt opp en god del av dem i løpet av disse 10 årene.
Ellers tilbringer han mye tid ute. Gjerne midt i veien slik at han får vist seg frem for alle forbipasserende. De som bor i gata vår, vet hvor han pleier å ligge, så de kjører alltid sakte i tilfelle han skulle være der. Burde vel kanskje hatt et "katt i gata" - skilt.
Tussi har en favoritt-undersått, Kira. Han kommer ofte bort til henne for å gi henne en kos (eller for å gni litt kattelukt på henne for liksom å si: "Du tilhører meg!"). Skulle Kira få lyst til å gi en kos til Tussi kan det hende hun får seg en kattepote over nesen. Det er nemmelig katten som er sjefen.

Kira
Kira er ei dachs-jente på 6 år. Det beste hun vet er å gå tur i skog og fjell. Hun elsker å få løpe fritt når vi er på hytta, og alt kan jages. Fugler, mus, ekorn og andre potensielle inntrengere. Med mennesker er hun bare snill. Kommer det noen på besøk, er hun først framme og vil hilse på. Hun kan jo ikke risikere å gå glipp av  kos og klapping. Kira synes det er stor stas når tobeininger legger seg på gulvet. Da kan nemmelig hun klatre oppå å leke konge på haugen! Hun ligger der til tobeiningen reiser seg, eller jager henne bort. Martine er Kiras aller beste venn. Da de to var små hendte det titt og ofte at Martine krøp opp i kurven til Kira. Martine testet nok Kiras tolmodighet mer enn èn gang, men aldri har hun gjort noe mot henne. Bestevenner for livet!

Mille
Mille er Rebekkas tredje marsvin. Hun er 3-4 år gammel og flyttet inn til oss da hun var 3 måneder. Hun kan  til tider være litt sur, men blir veldig glad hvis hun får komme ut av buret og ligge i noens fang. Det beste hun  vet er agurk. Hun simpelthen elsker det! Rebekka er kjempeflink, og passer alltid på at det er rent og pent i buret. Mille får rent vann og høy hver dag. En liten godbit før leggetid er blitt rutine, og dersom godbiten ikke dukker opp, begynner hun å hyle. En bestemt liten gnager dette her.

Ulf
Ulf er en nydelig blå kampfisk. Han var bursdagsgaven til Rebekkas 13 års dag fra Martine. Han gjør ikke så veldig mye annet enn å svømme rundt i akvariet sitt. Der har han 20 liter vann å "boltre" seg i. Faktisk så er dette ganske bra plass for en kampfisk. Mange har, etter min mening, disse vakre fiskene i alt for små boller og glass. Han er dessuten veldig flink til å lage bobler! Det er visst en særegenhet som kampfisk har. De lager skum på vannflaten for å lage reir. Nå har jo ikke Ulf noen frue, så noe reir er strengt tatt ikke nødvendig hos han.

Akvariet
Martine har et 55 liters akvarie på rommet sitt. Vi begynte med 3 gyppier som raskt ble til flere. Det ble litt kjedelig med bare en type fisk, så vi utvidet med noen neontetra, platy og algespisere. De virker i allefall til å trives, for vi har sikkert tredoblet bestanden på kort tid. Det yngles som bare det. Noen fisker dør eller blir spist, men alt i alt virker de nokså fornøyde.

Ingen kommentarer: